Üzerindeki ethernet portu aracılığı ile ağınıza bağladıktan sonra yapacağınız ayarlar ve seçeceğiniz çalışma moduna göre işlevini yerine getirir. Yukarıda belirtildiği gibi RS232 yada RS485 için transparan bir çevirici olarak görev yapabileceği gibi RS485 veya RS232 üzerinden bağlayacağınız Modbus RTU protokolü destekleyen bir yapıdan Modbus TCP protokolüne dönüşüm yapabilir.
Cihaz üzerinde 4 port bulunur. Her port kendi içinde RS232 veya RS485 bağlantıya izin verir. Her portun çalışma modu, bağlantı şekli gibi ayarlar birbirinden bağımsız olarak ayarlanabilir.
İlgili port RS232 yada RS485 çevirici modunda iken TCP Master (Server) yada TCP Slave (Client) olabilir. TCP master (Server) iken ağdaki diğer cihazlardan BQ154 cihazının ilgili portuna bağlanılabilir. Ayarlanan port TCP Slave olarak çalıştığında belirttiğiniz bir IP’ye BQ154 cihazı bağlantı yapar. Cihaz TCP Slave olduğu durumlarda ilgili porta TCP soket bağlantısına izin verir ve bu port numaralarını siz belirleyebilirsiniz. Ayarlanan port TCP Master (Server) modunda çalıştığında bu porta bağlantı kurulmasına izin verir.
BQ154 cihaz Modbus RTU – Modbus TCP veya Modbus TCP – Modbus RTU çevirici modunda da kullanılabilir. BQ154 cihazı portlardan gelen iletişimi buffer izin verdiği müddetçe sırayla çevirim işlemini yaparak gönderir ve cevabı sorgu yapan porta geri döner.
- Güç: 12-24V DC 100mA
- Ethernet: 100BaseT / 100BaseTX Ethernet
- RS232: 4 Adet RS232 Full Duplex Port
- RS485: 4 Adet RS485 Half Duplex Port
- Haberleşme Şekli: Transparan / Modbus TCP to RTU / Modbus RTU to TCP,
- Bağlantı Şekli: Client Mode (Slave) / Server Mode (Master)
- Bağlantı Sayısı: 4 Port Bağlantı Desteği
- Baudrate: 2400, 4800, 9600, 19200, 28800, 38400, 57600, 115200
- Parity: None, Odd, Even
- Data Bits: 7 Data Bit, 8 Data Bit
- Stop Bits 1 Bit, 2 Bit
- IP Filtreleme: Var
- IP Filtreleme Sayısı: Her port için 4 IP Adresi
- Klemens Tipi: Geçmeli Klemens (3.81mm)
- Kutu Tipi: Ray Tipi Plastik Kutu (Duvar montajı için kulakçıklar bulunur.)
- Boyutlar: 110 x 105 x 60 mm